Búzából whiskey? Ráadásul téli búzából! Igen, ez a párlat abból készül.

Bernheim Original (0,7L; 45%)
Bernheim Original (0,7L; 45%)

Az amerikai piacon a Heaven Hill Distilleries elsőként jelent meg Straight Wheat (búza) whiskeyvel.
Elkészítésekor a rozs, árpa, és kukorica mellett több, mint 50%-ban téli búzát használnak fel.
A lepárló marketingesei az első években a világ egyetlen búzawhiskeyjeként említik ezt a mézszínű különlegességet.

A hét évig tartó érlelés két szakaszból áll. Elsőként új amerikai tölgyfahordókba kerül a friss párlat, majd az utolsó 2 évben a feketére kiégetett tölgyfahordós érlelés alatt kapja meg a végső karakterét.
2005-ben palackozták le először. Ekkor kezdte meg hódító útját, melynek csúcspontja a 2013-as World Whisky Awards volt, ahol megkapta a Legjobb Búzawhiskey megtisztelő elismerést.

A Bernheim üzeme Kentuckyban az egyetlen magánkézben lévő lepárló. Tulajdonos a Heaven Hill Company már 1999. óta. Hozzájuk fűződik egy ismertebb bourbon, a Heaven Hill Bourbon és egy szintén különleges whiskey, a Rittenhouse Rye rozswhiskey is. Tehát a kínálat elég széles ahhoz, hogy sok rajongó megtalálja közöttük az ízlésének leginkább megfelelő italt.

A teljes nevén Bernheim Original Kentucky Straight Wheat Whiskey a hagyományokhoz hű kézműves lepárlás és a kis tételes termelés előtérbe helyezésével egyre nagyobb ismertséget ér el.

Bourbon Heritage Centre néven üzemeltetett látogatóközpontjukba érdemes elmenni, már csak azért is, mert 2009-ben az egyik neves whisky magazin az év legjobb látogatói programjának választotta.

SLÁINTE! EGÉSZSÉGÜNKRE!

Heaven Hill Distilleries (Louisville, Kentucky, Egyesült Államok):