Szereted a virágokat?
…és a whiskyt?
Jöhet együtt mindkettő?

Ehhez el kell látogatnunk Japánba.

Egy japán szaké és shochu gyártó, a Sasanokawa Shuzo készít kevert (blended) whiskyket elég szép eredménnyel.
A shochu (ejtsd:sócsú) a szakéhoz hasonlóan szintén japán égetett szesz, amely gyengébb, mint egy hagyományos whisky.

Kiválasztottam egyet az egész világon elismert párlataik közül:

Yamazakura Blended Whisky (0,7 l, 40%)

Yamazakura Blended Whisky (0,7 l, 40%)
Yamazakura Blended Whisky (0,7 l, 40%)

A Sasanokawa Shuzo, ismertebb nevén Asaka Distillery 1765 óta működik. 150 év után úgy döntöttek, hogy kipróbálják magukat a whiskykészítésben is.
Többféle gabona felhasználásával készülnek italaik és a méltán világhírű tisztaságú japán forrásvizek segítségével kiváló minőségű párlatok kerülnek ki a keverőmesterek kezei közül.
A ‘Yama’ jelentése hegy, a ‘Sakura’ szó pedig a cseresznyefára utal, vagyis a kifejezés jelentése a 
“cseresznyefák hegye”.
A cseresznyefa motívum a palackok címkéin és dobozain is hangsúlyos szerepet kap.

Ha szereted a gyümölcsös-karamelles ízvilágot, akkor ez az ital nem fog csalódást okozni!

A lepárló egyébként jó kapcsolatot tart fenn Ichiro Akuto-val (a híres Hanyu desztilláló feltámasztója, az Ichiro’s Maltok gyártója).
Az Ichiro whiskyk egy része például az Akasa lepárló tárolóházaiban pihen palackozásra várva.
Egy következő alkalommal az egyik kedvenc Ichiro whiskymről is fogok majd írni:
Ez pedig a limitált kiadású Mizunara lesz!
Szorgalmi feladatként, ha van kedved, nézz utána, hogy mi az a Mizunara.

Tölgyfa
SLÁINTE! EGÉSZSÉGÜNKRE!